Links

Zo gaat dat dus

Voor het te laat is / Before it's too late

EEN DOCUMENTAIRE OVER EUTHANASIE BIJ DEMENTIE

LinksDagvoorziening de SteenUijl

Dagvoorziening De SteenUijl is de plaats waar jongere en oudere mensen met dementie elkaar in een huiselijke sfeer kunnen ontmoeten. Om sociaal isolement en snelle achteruitgang te voorkomen is het belangrijk dat er wordt deelgenomen aan zinvolle en stimulerende activiteiten.


Stichting 2109

Stichting 2109 wil het taboe doorbreken door met dit beeldmerk herkenning en begrip te bevorderen waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie. Hierdoor wordt tevens de mantelzorger ontlast en zorgen wij er voor dat mensen met dementie en hun mantelzorgers zolang mogelijk binnen hun eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.


Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland geeft al 30 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken we aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie.


NVVE

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Wij willen een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.


Levenseindekliniek

De Levenseindekliniek geeft euthanasie aan mensen met een euthanasieverzoek, dat voldoet aan de wettelijke eisen maar waar de behandelaar het verzoek niet kan honoreren omdat ze niet snel aan hun ziekte overlijden, of omdat hun arts principiële bezwaren heeft tegen euthanasie. De Levenseindekliniek vindt, dat iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt euthanasie moet kunnen krijgen zoals de wet het toestaat.


Zuster Jansen

De meeste zorg die Zuster Jansen biedt gaat naar mensen met dementie. Wij merken dat termen als: 'begrip' en 'leren omgaan met' erg belangrijk zijn bij deze ziekte. Dit is de reden dat wij zijn gaan schrijven over dementie.

In een blog hebben we samen met patiënten en familieleden allerlei nuttige, interessante en soms ontroerende boeken, films en cursussen verzameld. Klik hier voor dit blog.

Via dit blog kunnen mensen ook doorklikken naar de andere blogs over dementie.